Novartis Vaccines &
Diagnostics Research Lab

Project Completion
2009

Location
Cambridge, MA

Building Type
Commercial

 
 

ACCESSIBLE OUTDOOR SPACE
This project was designed to create an easily accessible outdoor patio space for employees in a wing of the building where it was previously difficult to access the outdoors.

Recover installed a curvilinear sedum bed surrounding a central patio of custom-cut pavers that fit the unique shape of the existing building. Pavers sit atop pedestals that allow water to flow freely into the drain located below the patio hardscape. Mexican blackstone vegetation-free zones provide contrast in color and texture along the patio perimeter.

 

Client Name
Novartis Institute for Biomedical Research

Size
600 sq. ft.

Type
Extensive

Plant Type(s)
Mixed Sedum (pre-grown mats)

Green Roof Components
Tremco

Waterproofing Membrane
Tremco (EPDM)

Hardscaping
Wausau Tile

Architect
Magnolis + Fishman, Inc.

General Contractor
Siena Construction

Green Roof Installer
Recover Green Roofs

Hardscape Installer
Recover Green Roofs



COMMERCIAL

RESIDENTIAL

SCHOOLS

FOOD ROOFS

INTERIORS