Lafayette City Center
Courtyard

Project Completion
Spring 2016

Location
Boston, MA

Building Type
Commercial

COMMON AREA TRANSFORMATION
This renovation project at Lafayette City Center was designed by Ground Inc. landscape architects with the goal of transforming a central hardscape plaza into an inspiring common space for a large commercial building in Downtown Crossing.

Recover designed and installed three large garden beds of varying topography with a diversity of plants. Thirty-six inch deep growing media allows serviceberry trees, grasses, and woody and herbaceous perennials to thrive. Recover installed seatwalls of thermally modified FSC-certified North American oak to line the beds, integrating several planter openings for serviceberry trees to create a canopy over seating areas.

Recover-Green-Roofs-0006.jpg
 

Photographer
Patrick Rogers Photography

Client Name
The Abbey Group

Size
3,000 sq. ft.

Landscape Architect
Ground, Inc.

Engineer
Stantec

Type
Intensive

Plant Type(s)
Trees, Grasses, Shrubs, Groundcover

Green Roof Components
ZinCo USA

Green Roof Installer
Recover Green Roofs

Irrigation Installer
Recover Green Roofs

Seatwall Fabrication
Recover Green Roofs

Precast Concrete
Northern Design



COMMERCIAL

RESIDENTIAL

SCHOOLS

FOOD ROOFS

INTERIORS